Smażysz potrawy świąteczne? Nie wylewaj tłuszczu po smażeniu do zlewu

Zdjęcie: Opoka
Nie należy wylewać tłuszczów po smażeniu do ubikacji lub zlewu, bo nie rozpuszczają się one w wodzie i tworzą w rurach trudne do usunięcia zatory, co może prowadzić do zapchania kanalizacji - wskazuje Zakład Wodociągów i Kanalizacji w Łodzi.
Powiązane
Jest lesbijką. Właśnie powierzono jej funkcję arcybiskupa
1 godzina temu
„Idźcie, oto was posyłam jak owce między wilki.” (Łk 10, 3)
1 godzina temu
Błogosławić (εὐλογέω eulogeō)
1 godzina temu
Polecane
Bezterminowe zezwolenie dla reaktora MARIA
44 minut temu
Kopanie Bitcoina jest trudniejsze niż kiedykolwiek?
47 minut temu
Zondacrypto Oficjalną Giełdą Kryptowalut Wieczystej Kraków
1 godzina temu
Każdy substrat rolniczy może zasilić biogazownię?
1 godzina temu